پاورپوینت بررسی تناسبات و هندسه در طبیعت و معماری

تاریخ ایجاد 15/02/1399 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 78 اسلاید .   قیمت: 8000 تومان   حجم فایل: 5269 kb  تعدادمشاهده  60  

پاورپوینت بررسی تناسبات و هندسه در طبیعت و معماری

بخشی از مطلب

ابتدایی‌ترین شیوه درجه بندی ، تقسیم دایره به شش قسمت بود . زیرا با شعاع دایره می‌توان این کار را کرد و سپس با استفاده از روشهای هندسی آن را به 3 و یا 12 تقسیم و سپس به 60 قسمت تقسیم نمود . این تقسیم هنوز هم در بسیاری از مسائل رایج است . مصریان باستان دستگاه اندازه‌گیری خود را در معماری بر این اساس تنظیم می‌کردند . خصوصاً اینکه عدد دوازده که در این نظام ایجاد می‌شود عددی کامل در دید آنها بود و مجموع اعداد مثلث قائم‌ااویه اوسیریس (5، 4، 3) را ایجاد می‌کرد . این نظام در بین مسلمین به نظام ستینی » مشهور است و هنوز هم ، بسیاری از حوزه‌ها از جمله ساعت ، نجوم و . به این سیستم طبقه‌بندی می‌شوند .
سعید با تفصیل بیشتری سعی کرده به کارگیری نظام ستینی را در معماری کهن مصر و خصوصاً در معبد بزرگ آنها (معبد سوستریس اول ، معبد آن کاب شمالی و معدب رامسس چهارم) نشان دهد . مصریان معماری خود را بر اساس نظام مقدس دوازده تایی شکل می دادند . البته ریشة دوازده هم به عدد سه می رسد و خصوصاً مثلث اوسیریس که در نزد مصریان جایگاهی مقدس داشت و فیثاغورس این مطلب را بعدها از مصریان آموخت . اضلاع این مثلث با اعداد (4، 3، 5) متناظر بودند که مجموع آنها عدد 12 یعنی کلید اندازه‌گیری مصری‌ها را ایجاد می‌کرد[3].

آیت‌اللهی مستطیل     را مستعطیل افلاطونی می‌نامد و در مورد آن می‌نویسد : نسبت     در هر کهن غرب در دوران‌های پیش از تسلط بخش طلایی» بعد از نسبت      ،  رایج‌ترین اندازه‌ها بوده است . نکتة جالب توجه این است که در خرد نگاره‌های ایرانی نیز پس از نسبت طلایی بیشتر از این اندازه استفاده شده است » . (آیت اللهی ، 1376، 191)
به گفته لولر:
    ، سطح مربع را تقسیم می‌کند ،     شکل حجم‌دار معکب را تقسیم می‌کند و در آن هنگام به یاد می‌آوریم که همه چیز در جهان آفرینش یک حجم است . از نظر ساختاری در تشکیل هر حجم، سه گوشه ضرورت پیدا می‌کند . از این روست که تثلیث اصل آفریننده کلیه اشکال است . مکعب یکی از نمادهای نخستین جهان صوری است »‌. (همان، ص 67)
البته توجه به نظام سه در تمدنهای کهن دیگر هم نمونه‌هایی داشته است که کریچلو به برخی از آنها اشاره دارد . به طور مثال در فرهنگ ذن ژاپنی و چین باستان مثلث نشان از سه قطب انسان، بهشت و زمین بوده است . در هندسة تمثیلی هندو، شش ضلعی به عنوان دو مثلث درهم آمیخته به نام چاکرای روشینو » خوانده می‌شد که یکی از آنها مثلث شیوا » و دیگری مثلث ‌شاکی» نامیده شده‌اند[4] نهایتاً حضور همین مثلث را در فرهنگ یهود و مسیح و تثلیث آنها می‌توان مشاهده کرد . مثلث‌های درهم آمیخته هندو در فرهنگ یهود به عنوان مهر حضرت داود ، ستارة داوودی لقب می‌گیرند و مطابق تأویلات آنها با شش صفت الهی یعنی قدرت، عظمت، عقل، عشق، ترحم و عدالت تناظر می یابد . نهایتاً در فرهنگ گوتیک به شکل بارزتری تثلیث پدر ، پسر و روح القدس به عرصة هندسه و معماری راه پیدا می‌کند .

و.

فهرست مطالب
مقدمه  
واژه شناسی هندسه
تعریف هندسه در میان فیلسوفان
هندسه در معماری
شیوه صحیح الگوبرداری از هندسه طبیعت در معماری
هندسه‌ها و تناسبات زرین در طبیعت و معماری ‌ هندسه مقدس‌ »‌
تعریف تناسب
هندسه و تناسبات بر اساس تقسیم دایره بر 8، 4، 2 ونحوه استفاده از این تناسبات در معماری :
مستطیل   ظلایی   :
ترکیب هندسه 3 و 5 در طبیعت ونحوه استفاده از این تناسبات در معماری
هندسه و تناسبات بر اساس تقسیم دایره بر 9، 6، 3 ونحوه استفاده از این تناسبات در معماری :
هندسه تناسبات بر اساس تقسیم دایره به 10 ونحوه استفاده از این تناسبات در معماری :
نسبت های طلایی در اهرام و معبد پارتنون
تناسب طلایی یا توالی فیبوناچی
رسم مارپیچ طلایی یا فیبوناچی
روش جبری برای بدست آوردن عدد طلایی :
روشهای هندسی برای بدست آوردن عدد طلایی

 
کلمات کلیدی مرتبط:
تناسبات در معماری ,هندسه در معماری ,هندسه طبیعت و معماری ,پاورپوینت هندسه در معماری ,هندسه و تناسبات بر ,هندسه تناسبات ,تناسبات در معماری : ,نسبت های طلایی در ,اهرام و معبد پارتنون ,تناسب طلایی یا توالی فیبوناچی ,رسم مارپیچ طلایی یا فیبوناچی ,روش جبری برای بدست آوردن عدد طلایی : ,روشهای هندسی ,

بررسی ارگونومی و سالمندان پاورپوینت

پاورپوینت بافت تاریخی شهر یزد

پاورپوینت بررسی روستای امامه1

بررسی نقش نقوش اسلیمی در معماری ایرانی ، پاورپوینت نقوش اسلیمی

پاورپوینت بررسی شهرهای جدید ایران در دوران قبل از انقلاب

پاورپوینت انرژی خورشیدی و شبکه های الکترونیکی خورشیدی

دانلود بررسی خرابی آسفالت، علل و نحوه مرمت آن فایل پاورپوینت

معماری ,تناسبات ,هندسه ,تقسیم ,طلایی ,، ,در معماری ,تناسبات در ,هندسه در ,از این ,استفاده از ,پاورپوینت بررسی تناسبات ,اساس تقسیم دایره ,طلایی روشهای هندسی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

صوفیا وکیل خانواده مزه هاي شيک ايراني جاهای خالی افسران گردان خیبر دانشگاه افسری امام علی(ع) بانوی دوراندیش operak مقالات دانشجویی و دانش آموزی نوشته های همایون رقابی اشعار ناب فارسی